Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Аудіальна підтримка під час війни | добірка українських подкастів

Зараз як ніколи українці потребують підтримки. Хай це буде порада психолога, добра історія чи думка експерта, що допоможе критично поглянути на події війни. Творці подкастів акумулювали сили, аби кожен знайшов контент суголосний саме йому. Тож розплутуйте свої навушники та вмикайте “play”.

Інформатор зібрав топ-5 подкастів для поціновувачів якісного аудіо-контенту.

Добрі новини – подкаст у якому люди розказують з якими проявами добра вони стикнулися під час війни.

Нещодавно у мережі з’явився перший випуск цього подкасту. У ньому українці діляться своїми оповідками війни. Наприкінці – коментар психолога про комунікацію з рідними та друзями під час війни.

“Якщо хоча б одна людина заспокоїться, надихнеться або посміхнеться під час прослуховування – то все це було не дарма!”, – пише ініціаторка проекту Mano Glonti.

Простими словами – простий та легкий подкаст про непросту психологію. Раніше творці подкасту вели балак про почуття і ситуації, знайомі кожному. Що таке злість? Яким буває сором і як ним керувати? Навіщо людям почуття провини? Зараз – сконцентрувалися на помічних та терапевтичних розмовах про війну.

Прикладом, 5 випуск “Простими словами” присвячений подіям у Бучі. “Чи можна щось зробити з почуттями після Бучі“.

Щоденник війни – це подкаст про українців і те, як вони зустріли російське вторгнення в Україну 24 лютого о 5 ранку. Це реальні історії з реальними емоціями, почуттями, діями та рішеннями.

Кляті питання – це подкаст, що відповідає на “усі ті кляті питання”, наразі – на тему війни. Тут не йдеться про заспокійливе прослуховування на ніч, скоріш про глибше розуміння того, що читаємо в новинах: членство в НАТО, державні фінанси в умовах війни, українську армію.

Русскій фейк, іді на*** – подкаст, що “розбирає на атоми російську брехню та посилає її вслід за російським кораблем”.  Прослуховування такого контенту буде помічною зброєю у боротьбі на інформаційному фронті.

Нагору