Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Понад 10 тисяч українців зареєструвались як добровольці рятувальники

Перші помічники професійних пожежних, які реагують на пожежі та надзвичайні ситуації, що виникають на території їх громади – це добровольці. Це небайдужі громадяни, які вирішили зробити свій внесок у безпеку громади. Люди, які готові кинути всі свої справи на час виклику, аби врятувати чиєсь життя.

Повідомляє Інформатор за даними ДСНС.

Добровольців-рятувальників вже більше 10 тисяч! Долучитися до роботи рятувальників нескладно: варто тільки зареєструватися на сайті ДСНС https://bit.ly/3Em8f20.

До слова, на Коломийщині також діють добровільні пожежно-рятувальні загони. Мешканці громади долучаються до бригад ДСНС, коли виникає така потреба. Журналістам “Інформатора” неодноразово доводилось бути свідками, як місцеві мешканці, не шкодуючи сил і часу, допомагають професійним пожежним вгамувати вогонь.

На Київщині ж добровольці працюють на територіях, де вже розміновано території. Здебільшого це пошукові роботи, прибирання вулиць від будівельних матеріалів, розбір завалів. Разом з цим, через мінування населених пунктів та екосистем військами російської федерації, органи місцевої влади та самоврядування не можуть залучити усіх, допоки не будуть проведені роботи з очищення територій та будинків від вибухонебезпечних предметів.

Наталка Сандецька

 

Нагору