Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

“Якщо не я, то хто”: волонтери організації БУР на день заскочили до Коломиї

Волонтери всеукраїнського руху “БУР” завітали до Коломиї. Благодійний фонд “Карітас” радо зустрів молодь, що приїхала з Івано-Франківська: екскурсії музеями, містом та майстер-клас з розпису писанок.

Про здибанку розповідає Інформатор.

Будуємо Україну Разом – програма Української освітньої платформи, яка створює можливості для молоді творити зміни в країні через волонтерство. З 2014 року учасники руху мандрують між громадами України, підсилюючи місцеву молодь та допомагаючи створювати молодіжні простори та відновлювати будинки для потребуючих сімей.

 

Нині, вербної неділі, до Коломиї приїхало близько 35 волонтерів з Івано-Франківська, серед них й молодь з Центральної та Східної частин України. Координувала групу Іванка Федорак – представниця благодійного фонду “Карітас Коломия“.

Спершу БУРівцям влаштували “рейд” музеями. Доки одна частина активістів вчилася розписувати писанки в музеї Писанки, інша – всотувала традиції в Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття.

У плані на вечір – неспішна екскурсія містом.

 

Доки в Україні є проактивна молодь, нам нічого боятися. Війна незабаром закінчиться. Тоді то БУРівці й візьмуться за працю: не проґавлять жодного клаптика, жодного містечка, і, як завше, допоможуть тим, хто опинився у скруті.

 

 

Ніка Кричовська

 

Нагору