Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Несудимий? МВС запустило сервіс з відомостями про наявність кримінального бекґраунду українців

Відсьогодні у МВС запрацював сервіс, за допомогою якого громадяни України можуть отримати електронну послугу замовлення витягу з інформаційно-аналітичної системи “Облік відомостей про притягнення особи до кримінальної відповідальності та наявності судимості”.

Пише Інформатор посилаючись на повідомлення МВС України.

Електронний сервіс дозволяє замовити та отримати витяг про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність/наявність судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством України.

ХТО МОЖЕ ОТРИМАТИ ПОСЛУГУ

Фізична особа, яка досягла 14-річного віку, має право на отримання з персонально-довідкового обліку відомостей про себе.

ДЛЯ ЧОГО ПОТРІБЕН ВИТЯГ

Витяг про відсутність судимості може знадобитися для здійснення всиновлення, оформлення документів в органах соціального забезпечення, оформлення віз для виїзду за кордон та надання до установ іноземних держав, оформлення на роботу, для участі в процедурі закупівель тощо.

ЯК ОТРИМАТИ

Подати запит через сервіс, увійшовши до Особистого кабінету за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

РЕЗУЛЬТАТИ ПОСЛУГИ

В Особистому кабінеті швидке (до 1 хв) отримання витягу в електронному вигляді з QR-кодом, що дає змогу перевірити чинність даного документу. В Особистому кабінеті є змога перевірити витяг за номером або QR-кодом.

 

 

 

Нагору