Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що думають коломияни про перейменування вулиць

Повним ходом йде зміна назв вулиць в українських містах і селах. Коломия – не виключення. Мешканці міста можуть висловити свою думку щодо перейменування.

Інформатор запитав читачів у своєму Телеграм-каналі назви яких вулиць Коломиї потрібно змінити.

Найперше, коломияни пропонують перейменувати вулицю Сахарова, Чехова, Лермонтова, Достоєвського, Козланюка, Пушкіна, Пирогова та Філатова.

Підписники почали вести дискусію щодо вулиці Іллі Рєпіна.

“До речі, Рєпін (просто не знаю його біографії і поглядів), якщо імперіаліст – хай іде за кораблем,” – пише користувач Руслан.

“Щодо Рєпіна. Ілля Юхимович уродженець Чугуєва. Найвідоміша його картина – “Запорожці пишуть листа турецькому султанові”. Вона знаходиться у Харківському художньому музеї, який був обстріляний ракетами. Я не з Коломиї, не маю права вам радити. Але хочу, щоб ви знали хто це,” – відповіла Olena Dernova.

“Нема питань, я тільки “за”. Просто картини це одне, а цілувати руку царю це інше. Шевченко такого не робив, ну і не факт що таке робив Рєпін, тому і обговорюємо”, – додав Руслан.

“Хвилинку, шановні, Рєпін, уродженець Чугуєва, Харківської області, він до речі написав картину “Запорожці пишуть листа турецькому султану”, перш ніж посилати за кораблем, вивчайте історію живопису”, – включилась у суперечку Ірина Сушко.

“Я не хочу полеміки, але Хрущов був українцем, та чомусь нема назв вулиць його іменем, а тільки говорю те, що треба оцінювати його відношення до України, бо народився і був українцем різні речі. Свіжий приклад це Сергій Бубка, чорт чортом, і до *раки мені особисто його рекорди”, – відповів користувач Руслан.

Ірина переконана, що Рєпін був закоханий в Україну : “Багато його робіт присвячено запорожцям. Досить подивитися, як він зображував.”

“Кличко народився в Казахстані, але від того він не став великим казахським боксером! Така сама *ірня з Рєпіним, його батьки кочові маскальські вояки, які на той момент мешкали на військовому хуторі біля Чугуєва. А козаків і Україну дуже любила їхня цариця Катерина велікая, і ми знаємо чим ця любов закінчилась”, – обурюється Руслан.

Згадали і про вулицю Чайковського.

“Коли в них будуть показувати Лебедине озеро, то буде найщасливіший день. Всі чекають. А в Коломиї вулиця названа на честь Андрія Чайковського”, – зауважив користувач Nadin Nadin.

Користувачка Анна запитує: “Невже зараз нема більш нагальних потреб куди витратити гроші?”.

“Які гроші? Грошей не було, нема і не буде, а вулиці обов’язково перейменовувати!” – відповів Руслан.

Раніше ми повідомляли, де у Коломиї вимкнуть електроенергію: перелік вулиць.

Ольга Пукавчук

 

Нагору