Інформатор Коломия

ТРЕШ

По 15 років кожному – СБУ Франківщині спіймала двох військових командирів угруповань ОРДЛО

По 15 років кожному – за матеріалами контррозвідки СБУ засуджено двох військових командирів угруповань ОРДЛО.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Управління СБ України в Івано-Франківській області.

На фото – заступник начальника штабу 10 окремої артилерійської бригади 2 армійського корпусу т.зв. “ЛНР” громадянин України Сергій Вишновецький. Він, за останніми наявними даними, керує бойовими діями проти України зі штабу в місті Хрустальний (Красний луч).

Надає підлеглим накази на артобстріли підрозділів Збройних сил України та просто мирних українських міст. Керує переміщенням озброєнь та військової техніки. До його обов’язків також входить здобуття розвідувальної інформації про розміщення українських військових підрозділів.

Вишновецький приєднався до підконтрольних росії незаконних збройних формувань у 2014 році. У березні суд присудив йому 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Його підлеглий, командир 1 батареї гарматного артилерійського дивізіону цієї ж бригади, громадянин України Ігор Бєлєнков. У лютому-березні, за даними СБУ, вів артилерійські обстріли в районах Щастя і Станиці Луганської.

У незаконних збройних формуваннях – з 2015 року. Брав участь у бойових діях проти Збройних сил України в районі міста Брянка Луганської області. Засуджений до позбавлення волі на строк 15 років з конфіскацією всього належного йому майна.

Обвинувачення в суді підтримувала Івано-Франківська обласна прокуратура. У разі, якщо бойовики не будуть ліквідовані під час здійснення опору Збройним силам України, строк тюремного ув’язнення обчислюватиметься їм з моменту затримання.

 

Нагору