Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

10 простих кроків для порятунку усенької Землі

Еко-активістами не народжуються, ними стають. Більше того – їх виховують. Маленькі кроки навіть незначної групи людей – великі зміни. Турбота про довкілля завжди на часі.

До Дня Землі Інформатор підготував для вас 10 корисних звичок, аби відтермінувати апокаліпсис  оздоровити планету.

  1. Зменшуйте, використовуйте повторно та переробляйте. Скоротіть те, що викидаєте. Економте природні ресурси та місце на полігоні.
  2. Волонтерте. Приєднуйтеся до громадських толок, тим самим роблячи своє середовище охайнішим та даючи приклад решті.
  3. Навчайтеся та навчайте. Підвищуючи власну освіту, ви можете допомогти іншим зрозуміти важливість і цінність наших природних ресурсів. Будьте прикладом для діток, адже за ними – майбутнє.
  4. Бережіть воду. Чим менше ви використовуєте, тим менше стічних вод в кінцевому підсумку потрапляють в океан.
  5. Обирайте сталість. Сталість означає задоволення наших власних потреб без шкоди для майбутніх поколінь. Скористайтесь простим правилом: на зміну пластику – багаторазові альтернативи.
  6. Купуйте з розумом. Користайте багаторазовими торбинами для покупок. Купуйте лише те, що справді потрібно. Імпульсивне споживацтво – ворог довкілля.
  7. Використовуйте довговічні лампочки. Енергоефективні лампочки зменшують викиди парникових газів. Також вимикайте світло, коли виходите з кімнати.
  8. Посадіть дерево. Дерева дають їжу і кисень. Вони допомагають економити енергію, очищають повітря та борються зі зміною клімату.
  9. Використовуйте менше хімікатів. Синтетичні побутові засоби завше можна замінити органічними. Таким чином ви вбережете водойми від цвітіння.
  10. Роверуйте більше – кермуйте менше. Не забувайте про вуглецевий слід кожної вашої дії.

Ніка Кричовська

Нагору