Інформатор Коломия

ГРОШІ

Через війну змінилася середня зарплата в Україні: кому скільки платять

Розмір середньої зарплати українців під час війни знизився на 10%. Проте є сфери, де почали платити більше.

Інформатор публікує результати дослідження експертно-аналітичного центру кадрового порталу grc.ua.

Як зазначається, через війну український бізнес змушений оптимізувати свої витрати, скорочуючи заробітні плати і бонуси. Роботодавці тепер не готові платити ту зарплату, яка була до війни.

За квітень середня зарплата серед усіх відкритих вакансій на кадровому порталі становить 18 700 грн.

Криза на ринку праці не торкнулася ІТ-галузі. Цього місяця айтішникам в Україні в середньому пропонують 108 100 грн. У березні середня заробітна плата в ІТ-сфері становила 86 500 грн.

Керівникам також готові платити високу зарплатню. Середня заробітна плата у вищому менеджменті в квітні становить 63 200 грн. Щоправда, пропозицій роботи для директорів значно менше в зв’язку з війною. Через таку ситуація висококваліфіковані фахівці, зокрема, фахівці топового рівня, погоджуються на посади нижчої кваліфікації.

Гідну оплату праці також отримують фахівці сфери маркетинг, реклама, PR із середньою місячною виплатою 26 600 грн, фахівці зі сфери видобутку сировини (26 500 грн), а також фахівці сфери будівництва (25 300 грн).

Невелика зарплатня в квітні у менеджерів з персоналу (15 500 грн), фахівців сфери медицини, фармацевтики (14 900 грн), фахівців сфери HoReCa (14 000 грн). Найнижчі зарплати цього місяця в середньому пропонують в сільському господарстві (13 300 грн) і в автомобільному бізнесі (11 000 грн).

Щоб переглянути відкриті вакансії у Коломиї – тисніть ТУТ.

Ольга Пукавчук

Нагору