Інформатор Коломия

ГРОШІ

ЄС на рік скасовує мита на український експорт

Робота бізнесу в умовах війни – це енергія, здатна підтримувати українську армію і забезпечувати нормальне життя в тилу. 27 квітня Єврокомісія вирішила призупинити на рік дію всіх обмежень на ввезення українських товарів до ЄС. Така лібералізації торгівлі має підтримати економіку України.

Повідомляє Інформатор з посиланням на допис прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

“Це безпрецедентний жест підтримки нашої країни. ЄС ніколи раніше не вживав таких масштабних заходів із лібералізації торгівлі щодо жодної країни. Для нашого бізнесу це відкриває додаткові можливості, а наша продукція стає більш конкурентоздатною на європейському ринку. Про скасування мит ми вели перемовини з нашими європейськими колегами й ми вдячні, що вони почули нас та підтримали Україну”, – написав Денис Шмигаль.

Уряд має домовленості й веде переговори з Польщею, Румунією, Литвою, Німеччиною та іншими країнами, аби пустити наш експорт через порти цих країн. Так, на думку прем’єр-міністра, Україні вдалось зруйнувати плани ворога на повну блокаду нашої економіки.

Уряд України працюватиме, щоб окрім ЄС та Великої Британії рішення про скасування мит на українську продукцію ухвалили й інші наші союзники.

Нагору