Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Хай вам буде тепло: волонтери Коломиї створюють окопні свічки

Коломийські волонтери – безцінні. Хтось зосереджує працю у волонтерських центрах, а хтось просто неба. Як от Оленка Бойцан, що на подвір’ї свого дому виготовляє окопні свічки для військових. На щастя, жінка не сама – їй допомагають працівники ліцею ім. Грушевського та ще купа небайдужого люду, що його важко полічити. 

Інформатор зафільмував для вас поетапний процес створення цих свічок. Заразом нагадуємо, що збір матеріалів продовжується.

Надихнувшись прикладом своєї франківської подруги, коломийська активістка Оленка розгорнула виготовлення окопних свічок для військових. У себе на подвір’ї, в оточенні квітників та городини жінка облаштувала майстереньку. Матеріали для свічок Оленка збирала де тільки могла, допомагали звідусіль. Громадська організація “Екоґвалт” та місцеві ґаздині посприяли з постачанням бляшанок. Бджолярі люб’язно передали брилу воску. 23 кг парафіну закупили працівники технічного відділу ліцею ім. Грушевського. Стільки ж – активіст Юрій Островський. До редакції Інформатора теж принесли чимало сировини. Допомогти взялися й коломийські підприємці, а ще – волонтери з села Березів, що на Косівщині.

За день можна виготовити близько сотні таких свічок, – каже Оленка. Горять довго, незважаючи на вітер та дощ. Їх можна використовувати для приготування їжі, сушіння одягу та простого, але такого вагомого, зігрівання рук.

Детальна інструкція з виготовлення окопних свічок – у відео. Чого доброго, й вам закортить. Віримо у ЗСУ!

Ніка Кричовська

Нагору