Інформатор Коломия

ВЛАДА

Голова Івано-Франківської ОДА розповіла про пальне, новобудови для переселенців, мультитест для вступників та посівну на Прикарпатті

В часі війни Україна постала перед кількома проблемними питаннями, що стосуються допомоги цивільному населенню. Зокрема очільниця Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук 4  травня поділилась інформацією щодо вирішення проблеми з пальним, забезпеченням житла внутрішньо переміщеним особам й ситуацією з посівною на Прикарпатті. Не оминула й питання вступної кампанії в умовах воєнного стану.

Повідомляє Інформатор з посиланням на телеграм-канал Світлани Онищук.

Новобудови для переселенців на Прикарпатті

Близько 100 тисяч метрів квадратних житла плануємо побудувати на Івано-Франківщині для сімей, які через війну втратили власні помешкання.

Квартири внутрішньо переміщеним особам одразу будуть надаватися з ремонтом і мінімальним оснащенням технікою та меблями.

Також розглядається можливість викупу уже готових квартир.

Всі квартири перебуватимуть у державній власності. Після того, як буде відновлено будинки переселенців у містах, де вони жили до війни, вони переїдуть, а ці квартири надаватимуть військовослужбовцям та всім, хто стояв у черзі на житло.

Проблеми з пальним

За словами Світлани Онищук уряд вживає всіх необхідних дій для врегулювання питання з пальним. Відтак прогнозують упродовж цього тижня вирішити це питання.

“Зокрема Івано-Франківська область готова до цього виклику. Вся критична інфраструктура буде продовжувати стабільно працювати”, – зазначила Світлана Онищук.

Читайте також:  Ситуація на коломийських АЗС.

Посівна кампанія на Івано-Франківщині проходить в оптимальні терміни.

Завершено посів ярої пшениці, ярого ячменю, вівса та зернобобових. Продовжується посів соняшника, сої, гречки, овочів та посадка картоплі.

Вся посівна площа під урожай 2022 року по всіх категоріях господарств очікується на рівні не менше минулорічного (383,0 тис. га), у тому числі по сільськогосподарських підприємствах – 186 тис. гектарів.

Аграрії Прикарпаття прогнозують завершення посівної кампанії у період кінця травня – першої декади червня.

Мультинаціональний тест для вступників

Майже 16 тисяч випускників зареєструвалися для проходження єдиного мультидисциплінарного тесту (цьогорічна альтернатива ЗНО) в Івано-Франківській області.

Тестування проходитимуть у 26-ти пунктах. В усіх пунктах проходження тестувань є укриття. Цей критерій був принциповий у відборі шкіл, на базі який учні здаватимуть іспит. Нам важливо, щоб наші діти були насамперед у безпеці.

Всі учасники будуть складати єдиний мультипредметний тест, який складається з 3-х предметів: 20 питань з української мови, 20 питань з математики та 20 питань з історії України.

Наталка Сандецька

 

Нагору