Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Припиніть пити токсичне молоко | Які хвороби викликають напої в пластикових пляшках

А хто любить купляти молоко на базарі? Домашнє, справжнє… А чи корисне? Виявляється, звичайна ПЕТ-пляшка не надто пасує для повторного використання, а для зберігання молочних продуктів – тим паче. Ще гірша ситуація із зберіганням алкоголю в пластиковій тарі.

З коломиянином Максом Вердешем можна поговорити на будь-які теми. Але його хіт – сортування сміття.

Інфоматор пропонує коротке інформаційне відео про типи пластику ми використовуємо у побуті найчастіше і що з ними робити потім, розповів активіст коломийської організації Екоґвалту Максим Вердаш.


Як уникнути сміттєвого колапсу у Коломиї? Ну, найперше це проблема уряду й місцевої влади. Але ми можемо робити від себе маленькі кроки для того, аби сміття було менше на звалищі. До прикладу відсортовувати пластик і відправляти його на вторинну переробку. А тим самим – дбати про чистоту довкілля й уникати токсичного впливу пластикової тари при повторному використанні.

Команда Екоґвалту – це молодь, яку турбує екологічна ситуація в Коломиї. Вони показують як сортувати сміття і розповідають чому це так важливо. Долучитися може кожен. І цей човен розхитується: коломияни з приватного сектору вже тримають з екоґвалтівцями контакт і передають їм своє відсортоване сміття на переробку.

Сторінка Екоґвалту ТУТ. Тел. 095 312 8663, електронна пошта – ecogvalt@gmail.com.

“Ми зробимо все, щоб навчити бажаючих різних тонкощів сортування. І самі будемо навчатись. Постараємось дослідити і розповісти про кожний пункт прийому вторинної сировини в Коломиї та на околицях. Ми ґвалтом будемо кричати про чистоту нашого міста та заохочуватимемо людей дбати про нього. Нам варто усвідомити, що таке толока чи прибирання і для чого воно. Прийшов час не просто оберігати природу та середовище, а й бути достатньо свідомими, щоб розуміти цінність ресурсів та раціонально їх використовувати”, – стверджують активісти Екоґвалту.

Наталка Сандецька

Нагору