Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

ЦНАП П’ядицької громади надає 153 адміністративні послуги

Понад рік тому відчинив свої двері Центр надання адміністративних послуг у селі П’ядики. У сільському ЦНАПі мешканці громади можуть отримати широкий спектр адмінпослуг.

Інформатор поспілкувався із начальницею відділу ЦНАП Світланою Яковлевою.

Центр надання адміністративних послуг видає довідки ВПО. Наразі у П’ядицькій ОТГ зареєстровано понад 700 переселенців. Ця цифра постійно змінюється, адже одні люди приїжджають, а інші виїжджають.

ЦНАП приймає заявки на матеріальну допомогу від держави. Кожен дорослий переселенець може отримати щомісячну допомогу в сумі 2000 гривень, а на дитину виплачують 3000 грн. Таку ж суму одержить людина з інвалідністю.

Також переміщені особи можуть зареєструватися на отримання грошової допомоги від ООН. Її видають тільки один раз. Розмір допомоги становить 2 200 грн на одного члена родини. Відповідно 4 400 грн отримає сім’я, яка складається з двох осіб і 6 600 грн, якщо у сім’ї троє і більше людей.

Нагадуємо, що у Коломиї є можливість отримати допомогу грошима від МОМ.

За словами начальниці відділу у П’ядицькій ОТГ можна отримати благодійну спонсорську допомогу у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни, тощо.

Центр надання адміністративних послуг розташувався у приміщенні П’ядицької сільської ради, що на вулиці Петлюри, 20.

Жителі громади мають можливість швидко та з комфортом отримати 153 види адміністративних послуг. Перелік послуг, які надає ЦНАП можна переглянути за посиланням.

Центр приймає громадян п’ять днів на тиждень – з понеділка по п’ятницю. Раніше ЦНАП працював з 9:00 до 16:00, у четвер – з 8:00 до 20:00. Для зручності відвідувачів, графік роботи змінили. Наразі Центр надає послуги з 8:00 до 17:15.

Детальніше про можливість отримання послуги дізнавайтесь за номером: (03433) 97-2-24.

Раніше ми писали, що у Коломийському ЦНАПі працює Платформа підтримки внутрішньо переміщених осіб.

Ольга Пукавчук

Нагору