Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Мамство – це робота 24/7

“Та вона ніде не працює, з дитиною дома сидить”. Знайомо? Ох, як це бісить! Якби хтось хотів уявити, що таке “сидіти” з дитиною, то ніколи б не про це з такою зверхністю. Серце справжньої Мами (в найкращому розумінні цього слова) від першого усвідомлення, що скоро її дитина побачить світ, більше ніколи не належить тільки їй. “Мам, мамооо, мамуся!” і так сто разів на день, часом – сто по сто.

Пропонуємо відвертий, безпосередній текст редакторкиІнформатора Наталки Сандецької, мами з 4-річним стажем, про материнство як воно є.

Мамство – це світанок, який ви зустрічаєте разом, рахуючи ворон. А ти спала від сили дві години. Але ворони – важливі.

Мамство – це невичерпна енергія, яка з’являється навіть тоді, коли, здається, від втоми заснеш сидячи, чи стоячи, чи на ходу.

Мамство – це коли ти вчишся мити посуд, складати іграшки і сваритися беззвучно.
Мамство – це нові звуки, безліч різних дивних звуків, змісту яких раніше не знав.
Мамство – це розуміти його з напів слова, з посмішки, з рухів.
А ще це тих півтори години, коли він вже спить, а ти готуєш на завтра, підводиш підсумки дня, записуєш, щоб не забути , а на другий день вже не пам’ятаєш, де той папірець.

Мамство – це робота 24/7. Це зміни настрою, які не завжди співпадають з настроєм малюка, це вічний пріоритет дитячого над твоїм.
Мамство – це щоденна боротьба з собою, з власними егоїзмом. Коли ти раз у раз відкладаєш на потім щось таке необхідне тобі, обираючи те, що потрібно твоєму малюку.Це коли борешся із собою, щоб не цілувати його сонного, а тоді дістаєш його маленький светрик з минулого року, в який він вже не влазить, і витягуєш у себе цей солодкий запах дитячого мила і такого рідного маленького тіла.

Мамство – це момент радості, коли повертаєшся з роботи, а він біжить до тебе усміхаючись. Маленькі долоньки охоплюють твоє лице, ти цілуєш його за вушком, а він тулиться щокою до твоєї щоки. І в цей час забуваються всі стреси, незгоди… аж паморочиться в голові.

Це прекрасно і виснажливо. Це наповнює, спустошує і знову наповнює.

Я ніколи не була настільки дисциплінована, як тепер, в мені не було ніколи стільки сили, витримки, розуміння, гуманізму… Стільки впевненості, що все йде на краще. Відчайдушно хочеться бути для нього достойною мамою, гарним прикладом… бути кращою, ніж ти є зараз. І рости треба вже, бо час летить так швидко. І ворони мають бути пораховані

Словом, якщо ви сумніваєтеся, чи готові бути мамою, то знайте: це важко настільки, наскільки ви любите саму себе. І легко настільки, наскільки ви можете любити свою дитину.

Нагору