Інформатор Коломия

НОВИНИ

Мовчанням та музикою: у Коломиї вшанували пам’ять загиблих у ІІ Світовій та російсько-українській війні

У залі “Сокола” нині було людно. Під дерев’яним склепінням розгорнувся благодійний концерт “Сокіл: летіти знову”. Усі зібрані кошти попрямують на потреби 10-ої гірсько-штурмової бригади. 

Інформатор ділиться світлинами заходу.

Розпочався концерт гімном України у виконанні Чернівецької обласної філармонії ім. Д. Гнатюка. Магію на сцені створював диригент Йосип Созанський.

На благодійний захід завітав Луганський Брас Хор. Грали так “моцно” (як то люблять казати галичани), що аж стіни історичного “Соколу” двигтіли.

Потішили залу й колективи 1 та 2 музичних шкіл: струнні ансамблі “Дивертисмент” та “Експромт”.

Лунали потужні оперні голоси: заслужені артисти України Павло та Петро Приймаки, соліст Дніпровського театру Самвел Адамян, солісти Малої Коломийської філармонії – Юлія та Юрій Михайлюки, оперний співак Микола Губчук, соліст національного президентського оркестру Олександр Форкушак.

Кілька бадьорих етно-композицій наприкінці виконав оркестр народних інструментів “Трембіта”.

Вільних крісел не було: послухати концерт прийшло багато молоді, а літня пані, що в хустині у правому кутку фото, зворушувала своє витривалістю, адже аплодувала щоразу стоячи.

Хвилинами мовчання торкнули пам’яті тих, хто загинув у Другій Світовій та тих, хто поліг, захищаючи Україну впродовж двох останніх місяців війни. Пригадуючи відважних Маріупольців, хтось не втримав сліз.

Коломия нині журилася, раділа та співала пісень. Дякуємо музикантам за мурахи на шкірі. Все буде Україна, бо ми переможемо: вірою, голосом, музикою, зброєю.

Ніка Кричовська

 

Нагору