Інформатор Коломия

ТРЕШ

Став і пішов. Коломияни скаржаться на безвідповідальних водіїв

Автівка посеред тротуару – звичне явище у Коломиї. Зчаста водії не бажають поступатися власним комфортом, попри незручності, які створюють пішоходам та іншим автомобілістам.

Днями до редакції Інформатора завітала мешканка Коломиї з проханням привернути увагу до проблеми неналежного паркування. Жінка живе на вулиці Чехова. З її слів водії залишають свої автівки прямісінько на тротуарі, тим самим забираючи простір у пішоходів.

“Мами з дітьми змушені виходити на дорогу, тротуари заблоковані машинами. Я розмовляла спершу з водіями, потім з поліцією, утім результату це не дало”, – розповіла жінка.

Чи можна паркуватися на тротуарі? 

Згідно правил дорожнього руху, затверджених Кабміном, заборона на стоянку автомобілів діє на тротуарах, крім випадків, якщо для руху пішоходів залишається прохід не вужче 2 метрів або встановлено відповідний дорожній знак.

Що ми спостерігаємо на вулиці Чехова?

Зі світлин, котрими поділилася наша читачка, бачимо, що машини не залишають вільного клаптя тротуару для пішоходів. Чому інспекція з паркування не владнала цього питання і за яким правом мешканці будинку використовують пішохідну зону для паркування – читайте згодом на сайті Інформатора.

Якщо ви помітили неправильно припарковане авто, телефонуйте 102, а фото надсилайте нам  – сміло телефонуйте до поліції та надавайте розголосу таким випадкам. Робіть світлини та надсилайте на пошту нашої редакції – kl.informator@gmail.com – чи телеграм.

Нагору