Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Вуличний музикант збирає гроші для ЗСУ виступами у Коломиї

Три дні, гуляючи по площі Відродження, коломияни та гості міста мали нагоду послухати українських пісень у виконанні Максима Прокопченка. Хлопець співає не просто так. Своїми виступами він збирає гроші на потреби наших захисників.

Інформатор із задоволенням поспілкувався із молодим музикантом.

– Чим ви займалися до поїздок?

– Сам я з Рівного. Коли навчався в музичному училищі та інституті у мене був свій музичний гурт. Виступали ми в різних містах України. На початку карантину я залишив музику і займався бізнесом у сфері страхування життя. Через війну цей бізнес призупинився. Тоді почав возити людей до кордону. А потім вирішив повернутися до музики і збирати кошти для ЗСУ, граючи.

– Чому вирішили їздити Україною, співати та збирати кошти для ЗСУ?

– З часом людей поменшало, черги на кордонах зникли.  Треба було подумати, чим займатися далі. Бачив, як колись хлопці стояли з палатками, виступали і так збирали кошти для АТО. Зрозумів, що варто і мені спробувати грати по різних містах, збираючи гроші для армії. Спробував. Почав вести Instagram та висвітлювати там свою діяльність. Люди підтримали. А коли передаю гроші на потреби військових, то відчуваю, що – корисний. І от уже півтори місяці я їжджу містами.

– Куди саме передаєте гроші?

– Я граю від Національної всеукраїнської музичної спілки і разом ми віддаємо ці гроші волонтерські організації у Рівному, котра безпосередньо співпрацює з військовою частиною у нашому місті. Частину грошей я можу віддати волонтерам, які просять мене про допомогу. До прикладу, передавав кошти на покупку квадрокоптера, бронежилетів, заправляв машину для перевезення гуманітарної допомоги. Якщо хтось звертається, то стараюся прийти на поміч. На сьогодні вже зібрав близько 200 тисяч гривень. Про це я звітує у своєму Instagram.

– У яких містах виступаєте?

– Виступаю на Волині, Львівщині, Закарпатті та Прикарпатті. Їжджу по західних областях Україні. Стараюся приїжджати в районні центри. Був у Львові, Ужгороді, часто граю у Рівному та Луцьку. Щоправда, до Івано-Франківська ще не доїхав. Вирішив спочатку завітати у Коломию, а далі планую поїхати в Франківськ. У Коломиї я виступав 3 дні, але вже буду відправлятися у наступне місто.

– Чи плануєте приїхати ще до Коломиї?

– Так, планую. Можливо через місяць, коли знову об’їздитиму міста на заході України. Насправді, де виступатиму я повідомляю вже, як приїхав туди. Бо є багато факторів, які впливають на поїздки. Наприклад, багато залежить від погоди, в деяких містах потрібно брати дозвіл на виступ від міської ради, тощо.

– Як люди ставляться до ваших перформансів?

– Всі добре реагують. Дуже часто люди підходять і замовляють пісні. Співаю українські пісні, ще маю кілька на англійській мові. Російською, звичайно, не співаю.

– Чому надаєте перевагу виступати соло?

–  У Рівному у мене є друзі, з якими співаю. Але їхати великою компанію дещо складно, адже виникають проблеми з житлом. Одному швидше та незалежніше. Хоча в майбутньому можна спробувати.

Пряме включення з виступу Максима можна переглянути на нашій сторінці у Фейсбук за посиланням.

Ольга Пукавчук

Нагору