Інформатор Коломия

ВЛАДА

Цільова мобілізація | Кабмін про стратегію ефективної ліквідації наслідків збройної агресії рф

Війна триває, а уряд вже працює над планом ліквідації збитків збройної агресії росії проти України. З цією метою Кабмін доповнив “Положення про єдину державну систему цивільного захисту” новим пунктом щодо цільової мобілізації у відбудовний період.

Оновлення опублікував представник Кабміну в Раді Тарас Мельничук, пише Інформатор.

До завдань пункту включено проведення цільової мобілізації для ліквідації наслідків ведення воєнних дій та надзвичайних ситуацій.

Раніше термін “цільова мобілізація” використовували в контексті усунення наслідків під час надзвичайного стану. Тепер громадян будуть мобілізувати для ліквідації воєнних дій. Зокрема, це стосується підприємств зв’язку і постачальників комунальних послуг.

Про які роботи йде мова?

– відновлення критичної інфраструктури;

– гуманітарне розмінування;

– виявлення та позначення небезпечних ділянок;

– залучення міжнародних партнерів для допомоги у ліквідації наслідків агресії.

До того ж Кабмін передбачив можливість залучення до надання соціальних послуг в період дії надзвичайного або воєнного стану працівників і волонтерів без спеціалізованої освіти.

“Запроваджено залучення волонтерів до виявлення осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, визначено перелік соціальних послуг, які можуть надаватися екстрено (кризово), та впроваджено надання таких послуг за спрощеною процедурою тощо”, – додає Мельничук.

 

Фото обкладинки – Цензор. Нет

Нагору