Інформатор Коломия

ВЛАДА

ВР ухвалила законопроєкт про примусове вилучення російського майна в Україні

Указу президента Володимира Зеленського про примусове вилучення російського майна надано статус закону. Також націоналізації підлягає майно резидентів рф. 

Повідомляє Інформатор.

Верховна Рада України прийняла закон №7371 щодо указу президента “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 травня 2022 року “Про примусове вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів”. За відповідне рішення проголосували 334 депутати.

Рішення передбачає примусове вилучення в Україні об’єктів права власності російської федерації та її резидентів, не пізніше як у шестимісячний термін після скасування чи завершення воєнного стану в Україні.

Зокрема мова йде про 99% акцій Промінвестбанку (ПІБ, Київ, власність “ВЕБ.РФ”), та 100% акцій Міжнародного резервного банку (МР Банк, Київ, власності Сбєрбанку росії).

Також мають бути вилучені інші фінансові активи зазначених “дочок” російських банків, за винятком 3 млрд грн МР Банку, які спрямовуються на задоволення вимог його кредиторів.

Що робитимуть з вилученим майном?

Об’єкти права власності рф та її резидентів передадуть у розпорядження Національного інвестиційного фонду до часу іншого рішення щодо їх використання.

Нагору