Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Рятувальники повчали коломиян безпеки на воді

Напідпитку у воду – зась. І навіть в тверезому стані купатись можна тільки у відведених місцях. А дітям – лише під наглядом дорослих. Про це та інші заходи безпеки на воді коломийські рятувальники розповідали коломиянам на міському озері ім. Шевченка.

Повідомляє Інформатор.

Спрацювати на випередження. Чи можливо це в Україні, коли говоримо про безпеку? Закрадаються сумніви, але все ж таки варто “лупати сю скалу”.

Так, працівники Коломийського РУ ГУ ДСНС України у Івано-Франківській області 13 травня вирішили до початку купального сезону проінструктувати містян і відправились на Шевченківське озеро.

Там застали і спортсменів-бігунів, і велосипедистів, і рибалок і навіть тих, хто вже встиг відкрити купальний сезон. Зустрілися любителі випити міцненького на природі.

І для кожного знайшлися влучні застороги: купатися можна тільки у визначених місцях і не варто запливати далеко від берега, дітей самих плавати не варто відпускати, а в стані сп’яніння у воду йти категорично не можна, бо це – одна з найбільш поширених причин загибелі на водоймах.

Пояснили також, чому небезпечно купатися поодинці. А щоб важлива інформація не забулась – вручили пам’ятки про безпеку на воді.

Наталка Сандецька

 

Нагору