Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

В Україні відновили роботу камери фіксації порушень ПДР

З 16 травня знову запрацюють камери автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, які були вимкнені з початку війни.

Як виписуватимуться штрафи в етері Українського радіо розповів адвокат, автоюрист Богдан Глядик, пише Інформатор.

“Перевищення швидкості — одне з найчастіших та найтяжчих порушень, якщо говорити про причини дорожньо-транспортних пригод, в тому числі й тяжких. Практично кожного дня більшість водіїв здійснює рух з перевищенням швидкості, частина з яких — з перевищенням безпечної швидкості руху. Для українського водія це – явище звичне”, – розповідає Богдан Глядик.

Щодо механізму отримання штрафів та притягнення до адміністративної відповідальності, юридично ніяких змін в законодавстві не передбачено. Аби вручити штраф, повинен надходити лист. Незабаром користувачі додатку “Дія” зможуть знову відстежувати штрафи у смартфоні. Крім того кожен водій має можливість зайти в свій електронний кабінет, використовуючи електронний підпис. Там повинна висвітлюватися уся інформація про штрафи.

Разом з тим, зі слів Богдана Глядика ймовірна проблема з відправкою письмової постанови про накладення штрафу, тому що багато людей не проживає за тією адресою, де вони зареєстровані: “З іншого боку, багато водіїв, які виїхали з міст, де працює камера автоматичної фіксації, не будуть зафіксовані системою”.

“Вважаю, що держава буде надавати додаткові строки на оскарження штрафів та продовжені пільгові періоди їх сплати. Адже закон дозволяє протягом десяти днів з моменту порушення водієві заплатити лише половину штрафу”, — підсумував адвокат.

 

Ніка Кричовська

 

Нагору