Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Проблеми із рухом приміських автобусів до Коломиї: що відомо

Повертаючись додому після 18:00, ми помітили, що дістатися з Коломиї маршруткою до сусіднього села не так легко. Вечірні рейси, котрі виконували автобуси приміських маршрутів, нерідко скасовані. У неділю ситуація ще складніша. Можна просидіти на зупинці і кілька годин, щоб дочекатись маршрутки. 

Як діяти в таких ситуаціях – Інформатор розпитав начальника відділу житлово-комунального господарства, екології та інфраструктури Коломийської РДА Олександра Панченка.

“У зв’язку з війною і перебоями в постачанні палива ситуація з транспортом є складною. Ми намагаємося це врегулювати. Можливо, буде скорочення кількості рейсів. У мирний час проблем з маршрутками немає, а тепер є деякі питання. Відповідно договору є певний відсоток, скільки рейсів має виконувати перевізник. Але коли автобус поламався чи немає дизпалива, то це вимушена ситуація”, – розповідає Олександр Петрович.

До теми: Чи подорожчає вартість проїзду в громадському транспорті Коломиї

У неділю багато маршруток можуть не курсувати. Тут треба дивитися індивідуально по графіку, де має бути відмічено, чи їздить автобус в неділю та святкові дні чи виконує тільки деякі рейси або ж взагалі жодного.

“Звичайно, якщо перевізник відмовився виконувати рейс, то можна звернутися на гарячу лінію чи подати звернення в райдержадміністрацію. Тоді ми будемо розбиратися окремо. Але людям потрібно поставитися з розумінням до цих тимчасових складнощів, бо дістати паливо зараз вкрай важко”, – пояснив Панченко.

Гаряча телефонна лінія райдержадміністрації – (03433) 4-70-30, 4-70-31.

Розклад руху автобусів та його зміни можна переглянути на сайті автостанції у Коломиї за посиланням.

Що відбувається на АЗС Коломиї – читайте ТУТ.

Ольга Пукавчук

Нагору