Інформатор Коломия

ГРОШІ

Чому бюджетникам Коломиї затримують аванс

Травень переступив меридіан, проте коломийські працівники бюджетних установ досі не отримали авансу. Те саме й із соціальними виплатами. В умовах постійного росту цін важко уникнути обурення містян через такі затримки. Міський голова Коломиї спробував пояснити й заспокоїти, а також анонсував ще й тимчасові проблеми в комунальній сфері.

Повідомляє Інформатор з посиланням на допис Богдана Станіславського

За словами мера Коломиї до цього треба ставитись із розумінням, бо на це є вагомі причини:

“Кошти не надходять не тому, що хтось десь так захотів. У державі війна, і це головна причина. Ми маємо великі та обґрунтовані витрати на армію, експорт зерна, металу та іншої продукції значно знизився. Багато підприємств зараз не працюють і люди втратили роботу, що призвело до зменшення податків. Через всі ці фактори ми й маємо затримку з виплатами. І попри це Україна дуже добре справляється з ситуацією, хоча економіка нестабільна,” – стверджує очільник Коломийської ТГ.

Також він наголосив, що ці проблеми стосуються всіх бюджетників і “обраних нема”.

До теми: Пальне на вагу золота: що відбувається на АЗС Коломиї.

Більше того – наприкінці травня в Коломийській громаді будуть проблеми у комунальній сфері.

“Виникають труднощі також із життєдіяльністю громади. Ймовірно, наступного тижня матимемо негаразди у комунальній сфері. Очікуємо, що комунальники не будуть мати коштів на пальне. Тому наперед прошу зрозуміти ситуацію. В Україні війна, тому й виникають тимчасові проблеми з грошима. Але раз наголошую – тимчасові!”, – написав міський голова.

Читайте також: Що буде з Центром патріотичного виховання в Кубаївці

 

Нагору