Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Топ-7 місць Коломиї, де можна придбати вишиванку

Покутяни схильні дбати про традиції: і національні, й етнічні, й родинні. Саме тому в наших шафах часто-густо зберігаються національні строї, дбайливо передані від діда-прадіда (точніше баби-прабаби). Старовинне етнічне вбрання звично вдягати на особливі свята: Великдень, День незалежності, Спаса чи День вишиванки. Але бува і так, що хочеться своєї: нової, більш сучасної одежини. 

Для тих, хто ще не готовий до Дня вишиванки, Інформатор підготував добірку місць в Коломиї, де можна купити вишите вбрання на будь-який смак.

Читайте до теми: До Дня вишиванки у Коломиї відбудеться етно-показ і концерт

Базар вишиванок

Нічний базар вишиванок на Торговиці в Коломиї відомий на всю Україну. Сюди з’їжджаються власники етно бутиків, більших чи менших магазинчиків з різних областей. Прикарпатці теж не нехтують нагодою обрати собі вишиванку до смаку.

Ціни – від 150грн до десяти тисяч і навіть більше. У сорочці ж важливо і орнамент, і якість ниток, полотна, і крій, виконання, техніка…

Ринок діє і сьогодні, щоправда вже не вночі: через комендантську годину початок відсунувся в часі на 7:30.

Етно магазини на стометрівці

На головній вулиці Коломиї легко знайти аж два магазини вишитого одягу – на просп. Чорновола, 20 (перехрестя з вул. Валова) і на просп. Чорновола, 41 (біля Музею писанкового розпису).

Тут можна обрати жіночі, чоловічі, дитячі сорочки, сукні, а ще – запаски, ґердани, коралі, інші аксесуари. Є ручна вишивка і машинна.

Магазини вишитого одягу на Театральній

Не сваряться між собою й магазини етнічного одягу на вул. Театральній. Біля Коломийської публічної бібліотеки впритул розмістилися два магазини вишиваного одягу.

Вибір – широкий. Як-то кажуть, до кольору, до вибору: темні, світлі, багацькі, традиційні, сучасні – всього вдосталь.

 

Відділ вишиванок в універмазі “Коломия”

Цікаві вишиванки можна знайти у відділі міського універмагу, що визирає на ратушу з-за міського фонтану. Тут з легкістю знайдете і стильну легку блузу до джинсів, і багацьку, святошну сорочку, що стане окрасою вашого гардеробу. Продавці допоможуть підібрати те, що пасуватиме до лиця, фігури й стилю.

Магазин сучасної вишивки на Мазепи, 79

Маленький ззовні магазин здивує великим вибором: є і парні сорочки для подружжя, і сукні, і вишите вбрання для дітей.

Читайте також: Вишиванки для військових: коломиян закликають долучитися до акції

Інформацію підготувала Наталка Сандецька

Нагору