Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Абсолютно літнє: 7 найкращих маринадів для шашлику

Є щось первісне і приготування м’яса на вогні, чи не так? В кожного свої секрети, як зробити шашлик соковитим, з ідеальною скоринкою й унікальним ароматом. Сезон тільки-но розпочався.

І якщо вам кортить спробувати нові смаки, то Інформатор пропонує рецепти маринадів шашлику, які здивують ваших близьких.

Швидкий маринад для шашлику — цибулевий. 

Це універсальний варіант. Необхідні інгредієнти — цибуля (половина від порції м’яса), мелений чорний перець і сіль за смаком.

Прекрасне рішення для свинини і яловичини — медовий маринад. 

Все, що вам необхідно для маринування шашлику, — мед (1-2 ст.л.), соєвий соус (3 ст.л.), кунжутна олія (1 ч.л.), імбир (1 ч.л.), часник (2 зубчики) і червоний перець.

Читайте до теми: На базарі чи в супермаркеті: де у Коломиї дешевше купити овочі

Універсальний маринад — цибулево-томатний.

Для його приготування потрібні помідор (1 шт.), цибуля (2 шт.), часник (3-4 зубчики), сіль і перець. Цю суміш потрібно залити склянкою води. Зелень чудово смакуватиме до шашлику в такому маринаді.

Ідеальний варіант для курки — лимонний маринад.

Готується на основі лимонного соку з чорним перцем, паприкою, сушеними італійськими травами і сіллю. Додайте половину склянки води і гарно вимішайте м’ясо.

Універсальний маринад — цибулево-кефірний.

Необхідно багацько цибулі – 0.5 кг на 1 кг м’яса. Додайте нежирний кефір (0.5 л), хмелі-сунелі (1 ч.л.) і мелений чорний перець.

Мінеральний маринад — один з найлегших рецептів для шашлику зі свинини.

Все, що вам необхідно для його приготування — мінеральна вода (1.5 склянки), цибуля (2 шт.), паприка, сіль і перець.

Найкращий варіант для червоного м’яса — винно-оливковий маринад. 

Для його приготування необхідно змішати біле вино, оливкову олію і сік одного лимона. А потім додати прованські трави, перець і сіль за смаком.

М’ясо викладіть в ємність з кришкою, залийте маринадом і залишіть на кілька годин в прохолодному місці.

Скільки має маринуватися

Курці досить півгодини маринування, щоб знайти додаткові відтінки смаку, свинині, яловичині і баранині —  мінімум 2-3 години.

Інформатор бажає вам смачних вихідних і мирного сонячного неба.

 

Нагору