Інформатор Коломия

НОВИНИ

По області – 19 пожеж за добу. У с. Стрільче горів будинок

На Франківщині за добу сталося 19 пожеж, більшість з них – займання сухої трави. Вогонь охопив більше 5 000 м. кв. Крім того вогнеборці виїжджали на пожежі житлових будинків у Коломийський та Надвірнянський райони.

Повідомляє Інформатор за даними ГУ ДСНС Івано-Франківської області

Серед 19 пожеж, які сталися на Прикарпатті протягом доби 20 травня , 12 – через загоряння сухої трави. Скидається на те, що відпочити наші рятувальники можуть тільки в зливу.

Крім того сталося два займання житлових будинків: о 14:50 у селі Гвізд Надвірнянського району горів гараж приватної забудови, а о 19:55 в селі Стрільче Коломийського району виникла пожежа покрівлі житлового будинку в приватному господарстві на площі 60 м.кв.

Обидва випадки сталися через несправну електропроводку.

Зокрема пожежа в с. Стрільче сталась через несправну мікрохвильову піч. Господарі підігрівали вечерю і відчули специфічний запах диму, що надходив з піддашшя. Намагалися загасити самотужки, але – справа марна. Викликали ДСНС. Рятувальники знешкодили займання. Потерпілих немає.

Інформатор звертається до свідомих прикарпатців з проханням перевірити справність побутової техніки, щоб уникнути схожих випадків.

Наталка Сандецька

 

Нагору