Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Волонтерки з Харкова зустрічалися з коломиянами в музеї

Коломия-Харків. Два таких різних міста і одна спільна проблема – війна. 19 травня в Музею історії міста відбулась зустріч-обговорення між коломиянами та волонтерками з Харкова.

Повідомляє Інформатор

Письменниця Тетяна Вінк та викладачка Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Ірина Зеленська опинилися на Прикарпатті через обстріли рідного Харкова.

Ця зустріч не схожа на звичні офіційні події. Це – свого роду діалог про війну та її наслідки. Про упередження щодо східних областей, про волонтерство Харкова від початку війни 2014 року, про те, як складно відриватися від рідного міста і бачити, як осатанілі російські війська винищують його красу.

Це діалог з тих, яких буде ще мільйони після перемоги. І триватимуть вони ще не одне десятиліття, бо забути війну і виправити її наслідки дуже важко.

Харків, який зазнав якісних перетворень за минулі роки, від початку повномасштабного вторгнення знаходиться під обстрілами окупантів. Росіяни гатять із реактивних систем залпового вогню «Смерч», «Ураган» та «Град», обстрілюють житлові райони міста.

Тільки ж настане день, коли навіть до окупантів дійде, що українців не зламати, скільки  б ракет не випустили, скільки б жаху не сіяли. Бо те, що лякає і ламає росіян, українців просто злить. А лютий українець  – непереможний.

Наталка Сандецька

 

Нагору