Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

За Україну віддали життя двоє бійців з Франківщини

Звання Герой України посмертно присвоїли капітану з Косівщини Івану Кримському

У російсько-українській війни загинули двоє військових з Косівщини — житель села Яворів Іван Кримський та Петро Диконюк із села Вербовець.

Пише Інформатор, посилаючись на Суспільне. 

Сумну звістку в спільноті “Косів. Діалог” оприлюднив голова Косівської територіальної громади Юрій Плосконос. З його слів, бійці полягли у боях з військовими рф на сході України 21 травня.

Загибель Івана Кримського в мережі підтвердив його побратим Іван Чернявський.

“У війні за нашу Батьківщину з рашистською наволоччю був смертельно поранений мій командир Іван Кримський. Я досі в це не можу повірити, але чомусь війна забирає найкращих. Я за свою довгу службу ще не зустрічав таких сміливих командирів. Він міг сидіти та командувати, але він так не робив. Він брав протитанкові засоби і йшов палити танки орків. Крим, ти назавжди в наших серцях, ти був для нас водночас батьком, другом і братом”, — написав Іван Чернявський.

Загиблий військовослужбовець Іван Кримський. Фото: Facebook/Ваня Чернявський.

З російськими окупантами на Сході Іван Кримський боровся з 2014 року, повідомив на своїй Facebook-сторінці однокласник військовослужбовця Володимир Сенчук.

“Загинув із великої букви Патріот, хороша людина та наш сьогоденний Герой Іван Кримський. Спочивай з миром, мій однокласнику. Слава Україні! Героям слава!” — написав Володимир Сенчук.

Про час зустрічі військовослужбовців голова Косівської громади Юрій Плосконос зобов’язався повідомити згодом.

 

Нагору