Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чи проголосували коломияни за приєднання до ліцею №8 двох філій

У Коломиї відбулися громадські слухання щодо створення опорного закладу Коломийський ліцей №8 та двох філій.

На засіданні побував Інформатор.

Отож, до ліцею №8 хочуть приєднати Іванівецьку гімназію імені М.Вишиванюка та Товмачицький ліцей.

Аби обговорити це питання зібралися представники міської влади та працівники цих закладів освіти. Загалом у слуханнях взяли участь 49 мешканців громади.

На початку слухань директор Коломийського ліцею №8 Володимир Рибчин розповів про потенціал закладу. Але в освітян шкіл, які хочуть перетворити у філії, виникли питання. Директора Товмачицького ліцею цікавить, чи не відбудеться скорочення робочих місць для вчителів після приєднання до ліцею №8. “Всі хто мав роботу, матиме її надалі”, – пообіцяв Володимир Рибчин.

Також вчителі сильно турбуються, аби Іванівецьку гімназію не перетворили на початкову школу або ще гірше – не закрили. Міський голова Коломиї запевнив, що під час приєднання прийматиметься статус, де буде вказано, що в Іванівцях залишиться гімназія, а в Товмачику – ліцей. Крім того, мер запропонував замість придбання шкільного автобуса відшкодовувати учням старших класів, які вирішають навчатися у ліцеї №8, кошти за проїзд у громадському транспорті. А здобувачі початкової та середньої освіти вчитимуться на місцях у філіях.

В результаті 33 учасника слухання проголосували “за”, 16 – “проти”, 0 – “утримались”.

На основі цього голосування депутати міської ради прийматимуть рішення щодо створення опорної школи.

Нагадуємо, сьогодні відбулося громадське обговорення щодо приєднання Коломийського ліцею №3 та початкової школи №20 до ліцею №4 імені Сергія Лисенка.

Ольга Пукавчук

Нагору