Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Не Грибов: чому ім’я автора легендарної фрази “Русскій карабль…” досі невідоме?

Державна прикордонна служба Україна пояснила чому ім’я автора фрази, котрого вдалося повернути з полону, не розголошували. 

Пише Інформатор, посилаючись на коментар речника ДПСУ для 24 каналу.

“Це була інформаційна операція з прикриття для того, щоб не нашкодити нікому, хто перебував на острові (Зміїний, – ред) й потрапив у полон”, – пояснив Андрій Демченко.

Нагадаємо, раніше авторство правильного керунку для російського корабля вважали Романа Грибова. Як з’ясувалося, він був прикриттям для тих, хто знаходився в російському полоні.

“Найприскіпливіше у полоні окупанти допитували саме прикордонників. Ворог шукав автора фрази про російський корабель. Для України на першому місці була безпека людини”, – уточнили у Держприкордонслужбі.

Нині справжнього автора фрази вже вдалося звільнити з полону, однак з міркувань тієї ж безпеки його ім’я поки не розголошують.

До слова, трохи раніше начальник прикордонної застави “Острів Зміїний” Богдан Гоцький повідомив, що росіяни, які висунули вимогу захисникам Зміїного здатися, також пропонували роботу та велику зарплату. “Одному з військовослужбовців урвався терпець і він вказав напрямок російському кораблю”.

Нагору