Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Аби дітям було комфортно: у Коломийському ліцеї №1 облаштовують укриття

Працівники, вчителі та батьки учнів взялися до обладнання укриття у підвалі Коломийського ліцею №1. Все для того, щоб перебування дітей у сховищі було безпечним та комфортним. Зараз коломияни виносять з підвалу застарілі речі, які там зберігались.

Як планують облаштувати приміщення – дізнавався Інформатор.

За словами директора ліцею №1 Мирослава Граба, ще до війни під час тренувальних навчань проводилась евакуація учнів, тому тепер з впевненістю можна сказати, що в укритті розміщується близько 700 осіб.

“Плануємо зробити бетонну підлогу, штукатурні роботи, побілити стіни, перемурувати деякі перестінки. Ми робимо це для того, щоб була можливість провести у нашому ліцеї ЗНО, навіть під час війни. Можливо, навіть, зробимо там і навчальні класи”, – розповідає Мирослав Васильович.

У ліцеї працюють над облаштування сховища, аби діти могли перечекати можливу повітряну атаку.

До теми: Депутати підтримали створення ще трьох опорних шкіл у Коломиї.

“Розумію, що коли виникає справді небезпечна ситуація, то ніхто не зважає на незручності, але ми хочемо, щоб тут було одне з кращих укриттів. Це є вимога часу. Ми мусимо навчитися жити під час війни. На щастя, у нашому регіоні ситуація не є критичною. Але будемо проводити навчання з евакуації для дітей, щоб усі знали, як діяти під час можливої небезпеки”, – додає директор.

Роботи планують завершити до кінця серпня. Це дасть можливість учням з 1 вересня повернулися до школи. Навчання будуть організовувати так, щоб та кількість дітей, яка відвідуватиме заняття, могла поміститися в укритті.

До слова, сховище буде доступне не тільки для здобувачів освіти та працівників ліцею, а й для всіх коломиян.

Раніше ми писали, що освітяни збільшили час на виконання мультитесту 2022.

Ольга Пукавчук

Нагору