Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Гати! Зараз Україна знищує найбільше ворожої техніки від початку війни

Україна нищить техніку ворога найпродуктивніше за всі три місяці. Читати це речення треба повільно, розмірено і з насолодою. На графіках видно, що у перші тижні травня інтенсивність боїв на Донбасі майже досягнула інтенсивності, яка була під час битви за Київ у другій декаді березня.

Інформатор пропонує графіки даних дослідника Лі Дрейка, який збирає та аналізує інформацію проекту Oryx.

Українські військові різко наростили темпи знищення ворожої техніки протягом останнього тижня.

Зокрема, на графіку загальних втрат видно, що росіяни втрачають озброєння навіть швидше, ніж коли у перші тижні війни вони тягнулися до Києва колонами, і, затиснуті вздовж доріг, опинялися фактично в пастках, перетворюючись на мішені в тирі для українців.

При цьому зростає кількість і знищеного, покинутого і захопленого українцями озброєння…

…а також загальне співвідношення (абсолютний результат) втрачених та захоплених одиниць, де Україна впевнено лідирує, маючи чисте поповнення парку техніки приблизно на 750 позицій.

Найбільші втрати ворог несе у авіації (на графіку сукупно враховуються літаки, гелікоптери і дрони), а також в броньованій техніці і вантажівках, яких було втрачено щонайменше 200 всього лише за кілька останніх днів.

В результаті співвідношення облишеної техніки вже сягнуло 1:8 на користь України (1 залишений нашими військами проти 8 ворожих), знищеної – майже 1:5, захопленої – 1:2,5.

За типами втрат найбільше потерпає російська логістика: на одну нашу машину припадає до 15 знищених / захоплених машин окупанта.

 

Також на графіках, які оприлюднює Дрейк, видно, що у перші тижні травня інтенсивність боїв на Донбасі майже досягнула інтенсивності, яка була під час битви за Київ у другій декаді березня. Розрахунок ведеться за даними про вибухи і пожежі, які фіксують супутники NASA (Fire Information for Resource Management System (FIRMS).

 

Нагору