Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Які новини найбільше вразили коломиян у травні

Проблеми з пальним, конфлікт довкола фарбування фасаду будинку середмістя Коломиї, зораний аеродром малої авіації, повернення до життя “Соколу”, а ще – стихійні ринки, відсутність туалетів на озері, ціни й пошуки роботи – це і ще дещо у ТОП10 найпопулярніших новин Коломиї та Коломийщини за травень.

Інформатор підбиває підсумки місяця і пропонує пригадати цей непростий період разом.

 

Нові господарі будинку на розі вул. Театральна-Пекарська не порадились і зробили все на свій смак. Через це змушені нести додаткові витрати. Більше – у матеріалі Не можна? Ну, ок | Нові ґазди за тиждень двічі перемалювали фасад в середмісті Коломиї.

 

В розпал літа на аеродромі малої авіації в Коломиї було не проштовхнутися. Цим місцем жив відомий авіатор Ігор Табанюк, який загинув минулого літа. А сьогодні майже половина земель цього аеродрому розорана. Чому, для чого і що то буде? Читайте у першій частині розслідування Що стало з аеродромом малої авіації після загибелі Ігоря Табанюка.

 

 

Де заправити машину? Сьогодні це головний біль усіх водіїв в Україні. На жаль, паливна криза триває. Більше – у статті. Бензин є, але ціна захмарна: ситуація на заправках Коломиї.

Міське озеро – одне з улюблених місць відпочинку коломиян. Довкола водойми – три кафе. Проте з громадськими вбиральнями – біда. Є біотуалет, але він зачинений, є вбиральні у кафе, але не всі готові пускати людей з вулиці. Тим часом міський голова анонсував створення нової зони відпочинку. Стаття А де тут можна? Міське озеро в Коломиї без туалетів в топі найбільш коментованих має продовженням історії – Вони є, але стан шокує (фото без цензури).

 

Минулого року троє коломийських неповнолітніх дітей відсунули плиту родинного склепу, відкрили труну та фотографувались із людським черепом на польському кладовищі в Коломиї. Їх розшукала поліція і притягнула до відповідальності. Вандалів відправили під домашній арешт із забороною  до травня 2022 року перебувати ввечері на вулиці. Деталі – в матеріалі Польське кладовище в Коломиї за рік після скандалу

 

На прилавках крамниць та ринків вже з’явилися свіжі овочі і так хочеться побалувати рідних салатом. Але кожен коломиянин хотів би зекономити. Проте не завжди є час на біганину по магазинах чи ринку, аби знайти щось за вигіднішою ціною. Де вигідніше – у статті На базарі чи в супермаркеті: де у Коломиї дешевше купити овочі.

 

Відколи у Коломиї зацвіло-забуяло більшість з нас зашморгали носами і кинулись щось закапувати, пити сиропи й пігулки від алергії. Та результат – не дуже. Лікарі просять: не займайтеся самолікуванням, бо поради сусідки, родички чи навіть “авторитетної” знахарки – то звичайна лотерея. Стаття Надія Бас: “Не спішіть в аптеку. Тільки вчасна діагностика – це половина успіху до одужання”.

У недалекому 2017 році після скандалів і розіброк вул. Сагайдачного й просп. Чорновола таки була звільнена від стихійної торгівлі. Перехожі дивувалися: та вона, виявляється, широка! та тут, виявляється, є тротуари! Проте наразі збагнути це можна хіба після 18:00, коли стихійна торгівля збирає свої розкладні намети і спаковує крам.

Більше – у репортажі Недовго тішились: середмістя Коломиї знов помалу перетворюється на Шанхай.

 

Закрити медустанову можуть тільки за рішенням міської ради. Справа в тому, що напередодні мер міста висунув пропозицію реорганізувати інфекційну лікарню, шляхом приєднання її до Коломийської центральної районної лікарні, якщо буде загроза фінансування. Проте, чи є різниця між поняттями “реорганізація” та “закриття”? Що відомо про закриття Коломийської інфекційної лікарні?

 

 

Ще кілька років тому на березі Прута неподалік Вербізького мосту облаштували відпочинкову зону. Лавочки, альтанка та засипаний піском майданчик для спортивних ігор. Нині місце заросло бур’янчиками. Та й річка після дощів дещо каламутна. Більше у статті Гайда на Прут: У Коломиї розпочався купальний сезон

Нагору