Коломия До сайту

На Коломийщині виявили сказ

У селі Марківка Печеніжинської селищної громади встановлено сказ собаки.

Пише Інформатор, посилаючись на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області.

Спеціалісти Коломийського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та служби ветеринарної медицини району провели епізоотичне розслідування за цим випадком.

Під час засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії с. Марківка Печеніжинської селищної громади Коломийського району визначено неблагополучним пунктом. Відтак на село наклали карантинні обмеження.

Фахівці нагадують, що для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу.

У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни, необхідно повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, з метою попередження зараження та загибелі домашньої тварини.

Раніше Інформатор публікував вичерпний матеріал про те, як запобігти сказу свого домашнього улюбленця. Поради місцевої ветлікарки Наталії Мірошніченко – за посилання.