Інформатор Коломия

ГРОШІ

Військовослужбовцям можна не відшкодовувати збитки за ДТП

Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ), що виконує гарантійні функції стосовно відшкодування шкоди, завданої третім особам під час експлуатації транспортних засобів, ухвалило рішення на підтримку військовослужбовців, які стали учасниками ДТП.

Пише Інформатор, посилаючись на повідомлення МТСБУ.

“МТСБУ з метою підтримки захисників і захисниць України прийняло рішення не стягувати регреси в судовому чи досудовому порядку з військових частин чи військовослужбовців ЗСУ в випадку, коли вони стали винуватцями ДТП, не маючи чинного полісу ОСЦПВ, та замість них відшкодування постраждалим було здійснено з фонду захисту потерпілих МТСБУ”, – йдеться у повідомленні.

Така норма діятиме на період воєнного стану та півроку після його закінчення. Також припиняється примусове стягнення коштів з військових частин або військовослужбовців ЗСУ по вже прийнятих судових рішеннях щодо стягнення компенсацій по регресних позивах.

Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко прокоментував:

“МТСБУ з початку війни робить все можливе для підтримки українських громадян та ЗСУ. Наші захисники, військовослужбовці ЗСУ, зараз сконцентровані на головному завданні – обороні країни, тож ніщо не повинно відволікати їх від неї, навіть страхування. Компенсація всім постраждалим в разі настання ДТП, спричиненого військовослужбовцем ЗСУ, як завжди, буде здійснена з гарантійного фонду Бюро”.

Володимир Шевченко нагадав, що за 2021 рік МТСБУ сплатило за водіїв, що стали винуватцями ДТП, не маючи чинного полісу ОСЦПВ, 183 млн. грн.

Нагору