Полуниці нині по ціні баклажанів. Але страх, як не хочеться втратити цей час, бо ще тиждень-два і буде пізно. Крім звиклої полуниці зі сметаною є сила-силенна рецептів корисних і красивих холодних десертів з ягодами, які ви найбільше любите.
Але Інформатор обрав для вас прості й довершені рецепти з полуниць.
“Фрезьє” з полуницею
Інгредієнти на 10 порцій:
- печиво “Вушка” – 100 г
- полуниця – 200 г
- сметана 20% – 400 г
- цукор – 70 г ванільний цукор – 16 г
- загущувач – 1 п. 12 г
- желатин – 20 г +вода – 50 мл
- желе полуничне – 1 шт. + 250 мл окропу
- олія – 2 ст.л.
Для декору: білий шоколад – 50 г
Десерт на трьох
Інгредієнти:
Сметанний шар: 15г желатину, 25гр.вода, 250 г сметани, 2ст.ложки цукру з гіркою.
Шар з какао: 15г желатину, 25г води, 250г молока, 2 ст. ложки цукру з гіркою, 2 ст. ложки какао.
Полуничний шар: 15г желатину, 25г води, 250г полуниці, 3 ст. ложки цукру з гіркою.
Полуничний чізкейк
Інгредієнти на форму 21 см в діаметрі:
Основа: 200 г пісочного печива, 100 г вершкового масла.
Сирний шар: 20 г желатину, 100 мл води, 400 г сиру, 200 г сметани, 150 г цукрової пудри, 1 ч.л ванільного цукру, 250 мл молока.
Полуничний шар: 1 ч.л з гіркою желатин, 25 мл води, 150 г полуниці, 50 мл води, 50 г цукру.