Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї відзначили День журналіста

Нині у Музеї історії міста Коломиї відбулася зустріч, присвячена Дню журналіста. Серед присутніх – представники локальних друкованих видань, теле- та інтернет медіа міста та району, представники культури та освіти.

І, ясна річ, Інформатор.

За даними Інституту масової інформації внаслідок повномасштабної російської агресії загинули 32 українські журналісти. 8 журналістів загинули безпосередньо під час виконання професійної діяльності, 24 загинули як учасники бойових дій або внаслідок російських обстрілів чи тортур. Більше десятка зникли безвісти.

Відтак музейний захід розпочався з хвилини мовчання та молитви.

Коломийщина прикметна своїми журналістами, що звиклі правити за інформаційних посередників між громадою та міською владою; оперативно фіксувати щодення у новинах та дбайливо архівувати спогади про минуле краю. До слова, місцева Спілка журналістів налічує більше 50 представників. Сьогодні, після одностайного голосування, до Спілки долучилося ще троє представників ЗМІ. Зокрема і редакторка Інформатора Наталка Сандецька.

Наша редакція дякує організаторам заходу за теплий прийом та принагідно вітає колег зі святом. Маємо надію, що незабаром усі видання ряснітимуть заголовком “Перемога!”.

 

 

 

 

Нагору