Інформатор Коломия

ГРОШІ

Паливна криза триває: скільки коштують каністри в Коломиї

Проблеми з пальним нікуди не зникли. Тому відповідальні автомобілісти починають запасатися ним на майбутнє. Все частіше на АЗС можна побачити, як водії заправляють не тільки машини, а й заливають бензин чи дизель у каністри. Проте спеціальна тара для зберігання палива буває різною, відповідно її вартість може відрізнятися. У Коломиї вибір пластикових каністр чималий. Мінімальна ціна стартує від 60 гривень.

Інформатор пробігся коломийським базаром, щоб дізнатися скільки сьогодні коштують ємності для зберігання бензину.

Пластикові каністри відрізняються від металевих низькою ціною, легкістю, але не є такими міцними. На ринку продають каністри об’ємом 5, 10, 20 та навіть 40 літр. Ці ємності бувають з харчового пластику, де можна зберігати і воду. Вони є дещо дорожчими від тих, що з технічного пластику, в яких перевозять тільки небезпечні речовини.

До теми: Нацбанк дав прогнози щодо цін на пальне.

У Коломиї на базарі продавці називають різні ціни. До прикладу, пластикова каністра на 10 літр може коштувати як 100 грн, так і 180 чи 200 грн. Найдешевша – 60 грн. Ємність об’ємом 20 літр обійдеться в 250-300 грн. 30 літрову каністру можна знайти також за 300 грн, а 40 л відповідно – 400 грн.

Інформатор також побував у одному з найбільших торгівельних центрів Коломиї. З’ясувалося, що металеві каністри уже розкупили. Технічну каністру на 10 літр тут продають за 109 грн, на 20 літр – 239 грн. Тара з харчового пластику об’ємом 25 літр коштує 425 гривень, а на 20 літр з носиком – 470  грн.

Читайте на сайті: Пальне в Коломиї 6 червня: які ціни та де знайти.

Ольга Пукавчук

Нагору