Інформатор Коломия

ГРОШІ

Яка ціна на штучні квіти на базарі в Коломиї та чи можна їх замінити?

Кожного року в суботу перед Трійцею християни відвідують цвинтар та поминають тих, хто пішов з життя. В цей день на могили несуть квіти та вінки. Попри заклики відмовитись від пластикових букетів, люди продовжують купляти їх. Під сонцем штучні квіти вигорають і їх або викидають на смітник, або спалюють, цим самим завдаючи велику шкоду довкіллю. Тим часом на базарі у Коломиї вдосталь торговельних точок із неживими рослинами.

Інформатор вирішив знайти альтернативу штучним квітам та перевірити, чи справді це бюджетний варіант.

Найменший пластиковий букетик на ринку справді коштує 10 гривень. Далі ціни ростуть в залежності від розміру та вигляду квітів. За один букет можна заплатити навіть 120 грн.

В той же час, на базарі продають і розсаду живих квіточок. Так, найдешевший горщичок із розсадою коштує 10 гривень. Гвоздика обійдеться в 20 грн, а жоржини – 50 грн. Ці квіти можна посадити на могилах і вони цвістимуть ціле літо.

Щодо ритуальних вінків з живих квітів, то тут ціни коливаються від 300 гривень до 800 грн і вище. А от ціни на похоронні вінки зі штучних квітів також стартують від 350 гривень і можуть сягати однієї тисячі. Звичайно, ці вінки кілька місяців прикрашатимуть могили, на відміну від живих квітів.

Як бачимо, штучні квіти не є значно дешевшими в порівнянні з живими. Подекуди навіть дорожчі. То чи потрібна там така краса і скільки це коштуватиме людству в майбутньому?

Нагору