Інформатор Коломия

ВЛАДА

Автомобілі для військових від громади Коломийщини

106 доба оборони України. Війна зробила українців згуртованими. Ми знаходили для наших захисників амуніцію, техніку, матеріали, автомобілі, медикаменти…і цей список можна читати до вечора. І сьогодні не менше, ніж в лютому, військо потребує нашої допомоги. Зокрема – повнопривідних, потужних бортових автомобілів.

З цієї нагоди у Коломийській військовій адміністрації зустрічалися підприємці Коломийського району, побував й Інформатор.

Ви ще не знаєте, які ми круті!

На сьогодні Коломийський район на 102 % виконав питання мобілізації до Збройних сил України.

Коломийщина прихистила понад 30 тис переселенців з гарячих точок. Після звільнення Київської області офіційно в нашому районі проживає понад 20 тис. ВПО.

Місцеві підприємці працевлаштовують переселенців, активісти й волонтери в спілці з органами місцевого самоврядування допомагають із поселенням і забезпеченням тих, хто постраждав від військової агресії росії.

Всі бюджетні установи перераховують одноденний заробіток на потреби ЗСУ.

За три місяці війни мешканці Коломийщини передали на потреби армії понад 200 автомобілів. І це тільки ті, які пройшли офіційно через військкомат. А скільки транспортних засобів надійшли від друзів і родичів захисників адресно – це порахувати сьогодні важко.

8 червня такий повнопривідний автомобіль для ЗСУ придбало подружжя Грабовецьких за ціною біля 10000 євро.

У Коломиї надалі працює підприємець В. Римарук, який організовує ремонт техніки для військових.

Ми збирали тонни продуктів, медикаментів, оснащення. Але сьогодні українське військо не потребує харчів, їм потрібні маневрені, надійні й витривалі засоби пересування. Бо війна триває.

Оборонці потребують бортових автомобілів на передову

Щодня ворог нищить українську техніку, зокрема й автомобілі. Тому сьогодні наші земляки-оборонці потребують повнопривідних бортових автомобілів, високої прохідності.

Відтак Рада оборони області звернулася до військових адміністрацій із закликом придбати такі авто. З цього приводу голова Коломийської РВА Любомир Глушков зібрав підприємців на зустріч.

Для тих, хто готовий долучитися, усі деталі розкажуть у територіальній громаді. Зокрема допоможуть з підбором авто, транспортуванням його через митницю, є навіть професійні шофери, які можуть перетинати кордон, бо підпадають під дозволені категорії.

“Прошу тільки коломиян і жителів району не довірятися випадковим людям і не перераховувати кошти на картки приватних осіб, – зазначив Любомир Глушков. – Найкраще – купляти авто і передавати його через військову адміністрацію. Це допоможе уникнути ряду фінансових непорозумінь. Якщо ж ні, то при кожній територіальній громаді є перевірені благодійні організації і переказати кошти можна буде на них”.

Сьогодні ми розуміємо, що на швидку перемогу сподіватися не випадає. А тому мусимо й надалі гуртуватися і допомагати хто чим може армії. Адже наш мирний тил від оскаженілого сусіда великими зусиллями тримають військові України.

Наталка Сандецька

Нагору