Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

От-от: у Коломиї відкриють унікальну виставку

Завтра, 10 червня, у Музеї Гуцульщини та Покуття відбудеться відкриття виставки “Сховище”.

Повідомляє Інформатор.

Основа експозиції – твори з фондової збірки Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені о. Йосафата Кобринського. На виставці представлені дерев’яні різьблені скрині, які символічно відображають суть “сховища”, як надійного місця, де зберігають найцінніше.

Вишиття, святковий одяг і текстиль – те, чим наповнюють скрині, показують багатство культури, її різноманітність і самобутність. Колекція зразків вишиття Ірини Свйонтек, відомої етнологині, дослідниці народного мистецтва доповнює експозицію виставки.
Ідентичність, красу та велич людини відображають світлини відомого фотохудожника Юрія Білака. Цікаві типажі гуцулів та покутян представляють глиняні скульптурки народного наїву майстрині Марії Ковальчук.

Поєднавши все в один виставковий проєкт, організатори мають на меті наштовхнути на роздуми про умовне безпечне місце, де можна було б зберігати свої найцінніші скарби. Адже людина сама для себе є своєрідним сховищем духовного та матеріального та сама вирішує, що для неї є цінним та вартим збереження. У свою чергу, Музей виконує функцію такого сховку для найцінніших скарбів окремих людей, які довірили по собі їх на подальше збереження. Музей є своєрідним маркером ідентичності країни та предметно відображає її спадок й культуру.

Приходьте. 13:00, вул. Театральна 25.

 

Нагору