Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Стоп борщівник: коломийські розробники запустили бот, що фіксуватиме знаходження небезпечної рослини

Коломийський ІТ-Кластер в співпраці з Коломийською міською радою створив чат-бот для фіксації поширення небезпечного борщівника на території міста.

Розповідає Інформатор.

“Ідея полягає в тому, щоб знайти всі місця росту рослини і знищити її. За допомогою бота долучитись до фіксації може кожен мешканець громади”, – пише IT кластер.

Як це працює?

Надішліть місцезнаходження борщівника в Telegram. Після модерації локація з’явиться на карті за посиланням. А далі за його знищення візьмуться комунальники.

 

Нагадаємо, Борщівник Сосновського є небезпечною рослиною. Прозорий сік цієї рослини, потрапивши на шкіру, під дією сонячних променів спричиняє опіки. Отруйним у рослини є не лише листки та стебла, але і пилок. Його вдихання може призвести до розпухання гортані та задухи.

Головними симптомами отруєння борщівником є головний біль, запаморочення, нудота, блювання та підвищення температури.

Якщо сік борщівника потрапив на шкіру, необхідно відразу промокнути його тканиною, обережно прикривши цю ділянку одягом або пов’язкою. Уражену шкіру слід ретельно промити великою кількістю води та змастити засобом від опіків. Звернення до медичного фахівця теж зайвим не буде.

Пантруйтеся та користуйтесь чат-ботом. З турботою, Інформатор.

 

Ніка Кричовська

 

 

 

Нагору