Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

10 кроків до здорового волосся – поради професіоналки

Щоденні ритуали, як-от миття голови, повинні складатися з любові та турботи про себе. Утім одним миттям не обходиться. Догляд за волоссям – багатоетапна та комплексна процедура. Тому у цій справі краще довіритись фахівцю.

Нині Інформатор ділиться досвідом Христини Копильчук, що вже більше п’яти років тішить жіночі голівоньки.

Отож 10 простих порад, що вбережуть ваше волосся:

  1. Шампунь, бальзам, маска, термозахист та олійка для волосся. Якщо все це буде у вашій косметичці, волосся стане ідеальним.
  2. Для того, щоб ваше волосся було доглянутим, його потрібно стригти раз на три місяці.
  3. Шампунь потрібно наносити лише на корінь та мити ним двічі. Волосся слід мити у теплі воді, адже гаряча вода впливає на роботу залоз, шкіра голови швидше жирніє, а волосся пересушується. Шампунь слід підбирати відповідно до свого типу шкіри: для жирної, комбінованої та сухої. Якщо ви миєте волосся кожного дня, це означає, що у вас жирний тип шкіри голови. Якщо ви миєте його раз на тиждень – у вас сухий тип шкіри голови.
  4. Довжину потрібно мити бальзамом, адже шампунь відкриває волосяну лусочку, а бальзам закриває.
  5. Маскою потрібно користуватися не частіше ніж раз на тиждень, адже вона обтяжує волосся.
  6. Мокре волосся можна обережно промокнути рушником. В жодному разі його не можна розтирати, адже пошкоджує волосину. Тримати волосся в рушнику варто не більше 10 хв.
  7. Перш ніж сушити волосся феном або робимо стайлінг потрібно нанести термозахист. Після укладки варто скористатися олійкою. Вона утворює маленьку плівочку, внаслідок чого волосся менше січеться.
  8. У спекотну погоду, перш ніж виходити з дому, теж потрібно наносити термозахист, аби волосся не пересушувалося на сонці. Окрім термозахисту лінійка продуктів з догляду за волоссям пропонує й універсальні креми густої консистенції.
  9. Розчісувати волосся потрібно починаючи з кінчиків та поступово рухаючись до коренів.
  10. Щітка чи гребінець повинні мати рідкі зубчики, щоб під час розчісування волосся менше травмувалося.

 

Користайте на здоров’я!

 

Нагору