Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Час ставати кращими: у Коломиї відновилась секція айкідо

Баланс, вміння себе опановувати і бути готовим до викликів – це все про айкідо. Далеко не зайві навички для життя, еге ж? Відтак після тривалої перерви юні самураї та самурайки знову зібралися під наставництвом володарки чорного поясу Дзвенислави Ганущак у дворику Коломийського ліцею ім. Грушевського.

Інформатор відвідав тренування з айкідо і розпитав відому тренерку про особливості цього виду спорту.

Айкідо – це гармонійне бойове мистецтво. Воно вчить нас спокійно реагувати на виклики долі. Адже в його основі – провести через себе ситуацією і вийти переможцем. Агресію і силу супротивника тут прийнято направити проти нього ж.

У Коломиї навчає цим тонкощам (ба ні, швидше дружньо ділиться власними вміннями) Дзвенислава Ганущак, коломиянка, мама чудових дітей і заразом – вчителька фізкультури Коломийського ліцею №9. Володарка чорного поясу із 25 річним стажем в айкідо.

Читайте до теми: У Коломиї відбувся тенісний турнір “Писанкова Коломия”

“Айкідо особливий тим, що в цьому виді спорту можуть знайти собі місце людини незалежно від віку, статі і способу життя, – розповідає пані Дзвінка. – До прикладу, за кордоном найчастіше айкідо займаються люди старшого віку. Тим часом в Україні айкідо найбільш популярний серед молоді”.

Тренування з айкідо відбуваються в за доброї погоди просто у дворику ліцею ім. Грушевського, а в негоду – в спортивному залі. Хоча зараз розглядають й інші варіанти для зустрічей.

Приєднатися до секції може будь-хто: дорослі, діти, з навиками чи без. Головне – узгодити з тренеркою час і місце зустрічі й не забути взяти із собою спортивний одяг та змінне взуття. І так, для першого заняття кімоно не обов’язкове.

Читайте до теми: Які секції поновили свою роботу у Коломиї

А коли затягне глибше – там вже від білого поясу потягне далі: жовтий, помаранчевий, зелений чорний. Так, це колосальна робота над собою, але погляньте на ці фото: скільки зосередження і волі в очах юних коломиян.

Для запису – пишіть на facebook-сторінку Федерації айкідо Прикапаття або ж заходьте в понеділок, середу чи п’ятницю о 16:00 в тихий дворик ліцею ім. М. Грушевського, що на вул. І. Франка.

Наталка Сандецька

 

 

 

 

 

Нагору