Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

А що з Центром патріотичного виховання в Коломийській громаді?

Минув місяць з часу, коли міський голова  Коломийської громади у стрімі з Кубаївки показав місце, де облаштовують Центр патріотичного виховання та допризовної підготовки. Тоді Інформатор взявся, розвідати, чи є для того потрібні кошти, адже в часі війни держказна не пропускає капітальні видатки. Аж ось 11 червня волонтери зібралися у Кубаївці, щоб продовжити справу наших героїв Мирона Забарила та Володимира Островського.

Повідомляє Інформатор.

Облаштування Центру патріотичного виховання та допризовної підготовки на території клубу села Кубаївки – ініціатива атовців Коломийщини. Головною рушійною силою був Мирон Забарило, майданівець, учасник бойових дій від 2014 року.

Та навесні 2022 року Мирона не стало, загинув при виконанні бойового завдання, а разом з ним – ще один коломиянин, активіст створення центру Володимир Островський.

Справа створення центру провадилась руками активістів, а міська рада допомагала матеріалами.

З весни 2021 року свої вихідні вони проводили в Кубаївці: замінювали вікна, укріплювали дах, мурували, розчищали територію. Фінансово допомагали місцеві підприємці.

Так тиждень за тижнем мрія про Центр патріотичного виховання перетворювалась в реальність.

Фото зі сторінок активістів Центру патріотичного виховання та допризовної підготовки

У 2022 році запланували продовжити роботи: відремонтувати фасад, здійснити благоустрій території, облаштувати смуги перешкод, встановити  турніки та інше спортивного обладнання.

Згодом звели каркаси павільйону їдальні, польової кухні, літнього душу й туалету, зробили електромонтаж всередині будинку, розробили кошторис і програму будівництва центру на 5 років. Проте війна поклала на паузу всі роботи.

Читайте детальніше у статті: Чи виживе ідея героїв: що буде з Центром патріотичного виховання в Кубаївці

Але 11 червня 2022 року справа таки зрушила з місця. 20-теро активістів працювали у приміщенні колишнього клубу Кубаївки. Залили стяжки в трьох кімнатах будівлі, а також частину підлоги майбутньої кухні. Далі візьмуться до складніших робіт, щоб укріпити фундамент та перекрити дах будинку.

Фото зі сторінки міського голови Коломийської ТГ

Наталка Сандецька

Нагору