Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чи не заборонять в Коломиї продаж алкоголю?

Під новиною про заборону продажу алкоголю в Івано-Франківську в коломийській спільноті розгорілася жвава дискусія: понад 160 коментарів на підтримку такого рішення влади Станіславова, а разом з тим – заклик зробити те саме й у Коломиї. Проте на Коломийщині влада переконана, що підстав для цього нема.

Інформатор провів з цього приводу опитування й розпитав голову Коломийської військової адміністрації про ситуацію в районі.

За словами голови Коломийської РВА ситуація з продажу алкоголю й правопорядком на Коломийщині контрольована, немає надзвичайних випадків, пов’язаних з військовослужбовцями. А тому алкоголь цивільному населенню, як і раніше, відпускатимуть з 12:00 до 16:00.

Військовим же продаж алкоголю заборонений категорично згідно рішення Ради оборони Івано-Франківської області. Моніторинг здійснюють правоохоронці.

Командири військових частин відслідковують ситуацію у себе.

Крім того з 10 червня на звернення голови Коломийської РВА Любомира Глушкова у нашому районі працює військова служба правопорядку, у обов’язки якої також входить перевірка дисципліни військовослужбовців.

“Ми повинні розуміти, що заборона спровокує несанкціонований продаж підпільного алкоголю. Люди ж почнуть шукати інші варіанти. Відтак зросте ризик отруєння неякісними спиртовмісними напоями”, – каже Любомир Глушков.

За словами голови військової адміністрації за 112 днів війни на Коломийщині немає прецедентів щодо виявлення військових напідпитку, ані сутичок у стані сп’яніння. Натомість серед цивільних є і звичайний сімейні сварки, розбірки під дією алкоголю або ж без.

“Я схильний думати, що комендантська година робить своє: люди не засиджуються допізна. А тому на даний час я не бачу причин вживати додаткових заходів щодо безпеки, зокрема щодо продажу алкоголю”, – каже голова Коломийської РВА.

Що думають коломияни?

Більшість читачів – 72 % – висловилися за заборону алкоголю.

Чверть опитаних – категорично проти.

Серед коментарів найбільше аргументів стосувалися все ж таки безпеки Коломийщини. Проте є розуміння того, що повна заборона алкоголю може спровокувати зворотну реакцію. Зокрема йдеться про нелегальний алкоголь, який часто стає причиною отруєння сивушними маслами та іншими небезпечними речовинами кустарного виробництва спиртовмісних напоїв.

Наталка Сандецька

Нагору