Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Почалися канікули. Варто згадати про безпеку

Дай Бог, щоб їм це ніколи не стало в нагоді, але знати, як діяти в разі пожежі – треба навіть дітям. Саме тому коломийські рятувальники відвідали місцевий Карітас. Десятки запитань, захват від “такої великої і такої червоної пожежної машини”.

Як коломийська дітвора зустріла ДСНС-ників і пробувала себе у ролі рятувальників –  розповість Інформатор. 

16 червня благодійна організація “Карітас” спільно з ДСНС Коломиї організували захід, на якому розповіли, як поводитись під час надзвичайних ситуацій та дали можливість дітям спробувати себе у ролі рятувальника.

Думали, що всі будуть мокрі!

Сміх та захват, черга, бризки води – все для того, щоб спробувати себе у ролі пожежника та погасити уявний вогонь за допомогою справжнього пожежного шланга.

 

Також велику цікавість в очах дітей викликали спеціальні спорядження та обладнання для гасіння вогню. Рятувальники з радістю показували малечі, як користуватися ними та розповідали для чого використовують такі дивні інструменти.

Не менше захоплення викликала форма, яку можна було приміряти та шанс залізти в кабіну пожежної машини. Охочих було чимало, але деякі учасники казали, що було важко витримати на собі таке спекотне вбрання та тяжку каску.

Організатори кажуть, що влаштували захід для того, аби діти знали, як діяти при надзвичайних ситуаціях та щоб канікули пройшли в безпеці. Але хлопці та дівчата не мовчали. Казали, що і так все знають.

Надія Федюк

Нагору