Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Толока у хостелі для тимчасового поселення переселенців

Тепер їм буде де жити! Один із коломийських підприємців надав свій хостел для переселенців. Облаштовувати добробут всередині взялася благодійна організація “Вулик Змістів”.

Як все проходить дізнавався Інформатор.

Миючі засоби, шум пилососа, десятки ганчірок, розкидані інструменти – все це процес толоки, яку організував “Вулик Змістів”.

Людей прийшло мало, але все йде злагоджено, швидко та чисто. Миють вікна, вкручують нові лампочки, змітають павутину та надіються, що до вечора все встигнуть закінчити.

Як розповідає співініціаторка толоки Соломія, поселятися можна вже буде після сьогоднішньої толоки, коли дороблять порядки та під’єднають пральну машину. У шелтері, приблизно, зможуть поміститися 8 сімей, для цього потрібно зателефонувати в кол-центр організації, за номером 0990889198, і там вам допоможуть з розв’язанням проблеми.
Проте, як зазначає дівчина, наразі ще не у всіх кімнатах є ліжка, тому чекають поки їх привезуть, щоб всі номери могли повноцінно функціонувати.

Зараз ВПО 2 місяці зможуть жити безкоштовно, а потім за помірну плату, яку ще визначають.

Також, за словами Соломії, цей проєкт не є останнім, вже з 3 липня розпочинається БУР-табір поруч з дитячим садочком “Левеня”. Там буде проводитись ремонт будівлі, де надалі зможуть поселитися майже 90 людей.

Надія Федюк

 

Нагору