Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Навчальний рік в Україні хочуть розпочати 1 серпня

Щоб зекономити на оплаті за енергоносії та опалення навчальний рік може розпочатися раніше. Йдеться про навчання в університетах та інших закладах вищої освіти для студентів. Попередньо розглядають дату 1 серпня.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на пресслужбу Профспілки працівників освіти та науки України.

Згідно з повідомленням, відповідну ініціативу озвучили під час розширеного засідання президії Спілки ректорів закладів вищої освіти України в середу.

Розпочати навчання з 1 серпня пропонують через те, що в умовах війни важливим є заощадження коштів під час опалювального сезону. Саме тому йшлося про перенесення початку навчального року на серпень.

Про це, зокрема, згадував міський голова Коломиї Богдан Станіславський під час зустрічі з колективом ліцею №2 щодо реорганізації.

До теми: Хочете зберегти ліцей – економте! Міський голова наполягає, вчителі не відступають

Пропозиції розпочати навчальний рік із 1 серпня також озвучують і представники влади в деяких регіонах, але ці питання розглядатимуться з керівниками закладів освіти.

Як повідомлялося, 7 червня в ефірі телемарафону єдиних новин заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко заявив, що освітній процес в Україні з 1 вересня буде відновлено в режимі офлайн.

На початку червня президент Володимир Зеленський доручив відновити до вересня якомога більше зруйнованих і пошкоджених російськими військами шкіл. За даними Офісу президента, російські окупанти вже пошкодили в Україні 20% шкіл і дитячих садочків.

Нагадаємо, що під час вступної кампанії — 2022 26 тисяч українських абітурієнтів складатимуть мультипредметний тест поза межами України; понад 30 вищих навчальних закладів переїхали до інших міст.

Нагору