Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Російську музику заборонили, але не всю

Більше ніяких моргенштернів і баскових. 19 червня Верховна Рада України підтримала законопроєкт про заборону російської музики на радіо, телебаченні, у розважальних закладах. Більше того, навіть у маршрутках ми не почуємо російського блатняка чи попси. Проте деякі співки недружньої країни таки можуть потрапити нам на вухо. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на закон

Також, згідно з новим законом, на телебаченні та радіо українські пісні мають становити не менше як 40% всього контенту, поширеного за добу (раніше це було 35%).

Як повідомив народний депутат Ярослав Железняк цей закон забороняє російську музику в українських медіа та громадському просторі на період звільнення всіх окупованих українських територій та припинення агресії з боку рф, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Також йдеться  про радіо, телебачення, розважальні заклади, громадський транспорт (комунальних та приватних перевізників), заклади освіти, готелі та ресторани, кінотеатри та інші громадські простори. А ще –  у закладах освіти, готелях, ресторанах, кінотеатрах та інші громадських місцях.

Заборона не поширюватиметься на російських співаків, які засуджують агресію росії проти України. Список таких виконавців мають розробити та погодити із СБУ.
“ЗА” проголосувало 303 Народних депутата.

Крім того відтепер на телебаченні та радіо українські пісні мають становити не менше половини всього контенту, що поширюється протягом доби. Раніше це мало бути не менше 35%.

фото- канал24

Наталка Сандецька

Нагору